Temerarii pot ieși din nou să cucerească stâncile din zonele pitorești ale județului Bihor, căci a început sezonul de via ferrata. 

În Bihor sunt amenajate mai multe trasee de via ferrata, la Şuncuiuş, Vadu Crişului şi Roşia. Cei care vor simtă adrenalina în natură pornesc, alături de ghizi, în cățărarea unor stânci, prevăzute cu cabluri metalice şi cu scăriţe. Participanții trebuie să aibă o condiție fizică bună și să nu aibă rău de înălțime. 

Următoarea ieșire este programată duminică, pe traseele din Vadu Crișului. Clubul Montan Apuseni transmite că turele se vor ține pe traseele Peretele Zânelor și Casa Zmeului, iar cei interesați pot să afle că vor fi abordate două trasee, unul ușor și unul mediu. 

Traseul de inițiere este de 150 metri, cu o diferență de nivel de 110 metri, în timp ce traseul al doilea, de la Casa Zmeului, se întinde pe 215 metri, iar diferența de nivel este de 150 metri. 

Cei care aleg să participe trebuie să încalțe bocanci de munte cu talpă aderentă și să ia cu ei mănuși fără degete, care-i vor ajuta la cățărare. Echipamentul tehnic necesar (cască, ham, kit de via ferrata, lonjă autoasigurare) este asigurat de organizatori.

Tariful pentru traseul ușor este de 150 lei, iar cel pentru traseul mai dificil este de 250 lei.

Detalii despre înscrieri pot fi obținute aici. În caz de vreme nefavorabilă, ieșirea va fi anulată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!