O nouă ediţie a Street Food Festival a început, joi, la prânz, în Cetatea Oradea, unde, în prima parte a evenimentului, s-au adunat zeci de pofticioşi, care au găsit numeroase oferte culinare, de la burger şi îngheţată, până la mâncare cu specific mexican sau spaniol.

În fortăreaţă se găsesc peste 30 de food truck-uri, cele mai multe dintre ele fiind amplasate în curtea Palatului Princiar.

Oferta de anul acesta este bogată, cuprinzând mai multe soiuri de burgeri, mâncăruri cu peşte, specialităţi spaniole, sushi, precum şi o varietate de deserturi.

Un burger costă între 25 și 45 lei, cel mai scump fiind Dracula Burger de la BBQ, cu carne de vită, brânză, bacon şi dulceaţă de ardei iute. "Preţurile sunt mai ridicate. Anul trecut mi-am luat Dracula Burger cu 40 de lei, acum e 45", a spus orădeancă.

De altfel, la standurile cu preparate din carne cu greu se găseşte vreun produs cu preț sub 30 de lei, cei mai ieftini fiind cartofii prăjiţi.

Un stand din curtea palatului este plin cu mâncare mexicană, de la Quesadilla cu piept de pui sau vegană la burito, cu preţuri pornind de la 30 de lei.

Mulţi pofticioşi de dulce au fost atraşi de Thaice Cream, unde se vinde îngheţată preparată în stil tailandez, cu aromă de zmeură, kiwi, oreo, unt de arahide sau chiar Jagermeister şi whiskey. Un pahar sau cornet de îngheţată este 23 de lei.

Orădenii şi turiştii care ajung în Cetate mai pot găsi şi mâncarea indiană precum Butter Chicken, adică pulpe de pui marinate şi coapte cu unt, piure de roşii, ghimbir, ceapă, smântână lichidă şi condimente.

La fel ca în ediţiile anterioare, organizatorii au amenajat mai multe zone în care consumatorii pot savura mâncărurile, precum şi o zonă de relaxare cu bean bags şi bănci din lemn.

Evenimentul - care va continua până duminică - este organizat, la fel ca în ceilalţi ani, de Why Not & Flavours împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (Visit Oradea).

Vezi mai jos un videoreportaj realizat de Paul Lelea


Program eveniment:

- Vineri: 12:00 -23:00

- Sâmbătă: 12:00 -23:00

- Duminică: 12:00 -23:00

Programul trupelor live:

Vineri - 20 mai 2022

- 19:00 -  Melting Dice

- 21:00 - The Mono Jacks

Sâmbătă - 21 mai 2022

- 19:00 -  Ana Coman

- 21:00 - Robin and the Backstabbers

Duminică - 22 mai 2022

- 18:00 - Alexu & The Voices Inside

- 20:00 - Corina Sîghi & Taraful Jean Americanu`

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!