Meşteri populari şi mici producători agricoli din Valea Ierului şi-au adus, începând de duminică, produsele la Oradea, în cadrul unei noi ediţii a târgului dedicat lor şi ţinut în Parcul 1 Decembrie.

Târgul gusturilor şi produselor din Valea Ierului este organizat de Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului şi reuneşte peste 25 de standuri.

Comercianţii s-au instalat pe o alee a Parcului 1 Decembrie încă de dimineaţă. Ei vând fructe şi legume de sezon, un kilogram de prune costând, spre exemplu, 4 lei, iar unul de pere 6 lei.

În ciuda căldurii, sunt câteva standuri cu produse perisabile, cum ar fi brânzeturile, nu toate fiind ținute în recipiente frigorifice.

La târg se mai găsesc diverse sortimente de miere, "căpăceală" - adică fagure cu miere, uleiuri presate şi siropuri. De asemenea, orădenii pot cumpăra ciocolată de casă, inclusiv cu merişoare şi cu lavandă, salam de biscuiţi şi turtă dulce de la producătorii din Valea Ierului.

Meşterii au adus şi ei diverse produse precum genţi handmade, obiecte decorate cu vitralii lucrate în tehnica Charles Tiffany şi bijuterii cu pietre semipreţioase.

Târgul gusturilor şi produselor din Valea Ierului rămâne deschis de duminică până marţi, între orele 10 şi 20.

Mădălina Sim
studentă