Parcul Nicolae Bălcescu a prins viaţă vineri, când circa 140 de artizanţi din toate zonele ţării, precum şi invitaţi din Ungaria, Serbia şi Camerun, şi-au expus creaţiile la ediţia a XXI-a a Târgului Meşterilor Populari organizat de Muzeul Ţării Crişurilor.

Pe marginile aleilor, orădenii pot admira şi achiziţiona oale şi vase de bucătărie din lut şi ceramică, tablouri sculptate în lemn, cojoace din Maramureş, ţesături, ii cusute manual, la preţuri destul de piperate de 200-300 de lei, ouă încondeiate, instrumente muzicale din oase animale, viori cu goarnă create de bihoreanul Cornel Palladi, figurine îmbrăcate în costume populare specifice mai multor zone etnografice, podoabe ţărăneşti, bijuterii hand-made şi icoane.

În domeniul obiectelor din lemn, meşterul Radu Lazăr din Ceica, prezent pentru prima oară la târg, a expus un stand impresionant chiar în centrul parcului, cu steagul dacic, mini-scaune, căruţe şi obiecte de mobilier sculptate în lemn.

De asemenea, şi în acest, an orădenii îşi pot cumpăra colac secuiesc, turtă dulce şi miere de albine naturală. După o tură pe la comercianţi, orădenii s-au oprit la tradiţionalii mititei serviţi la câteva terase în parc.

Alături de meşterii populari, şi-au expus obiecte precum lumânări, brăţări, mărgele şi felicitări tinerii de la Asociaţia "Down" Oradea - Centrul de Zi "Iedera" şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor - Centrul cu Profil Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi "Wilhelmina".

Târgul meşterilor populari va fi deschis până duminică, între orele 9 şi 20, iar seara pe scenă vor urca mai mulţi interpreţi şi ansambluri populare din Bihor.