Cea de-a doua ediţie Oradea Beach Volleyball, care se va desfăşura în perioada 25-28 iulie, a început joi dimineața în Piaţa Unirii din Oradea şi a adunat zeci de sportivi din România şi din străinătate.

Detalii despre ediţia din acest an, una mai amplă, au fost prezentate chiar înaintea începerii turneului, într-o conferinţă de presă susţinută de Paul Szabo, preşedintele Comisiei Naţionale de Volei pe Plajă şi Nisip, unul dintre organizatori.

La conferință au participat şi trei dintre sportivii care vor juca volei pe nisipul din centrul Oradiei. 

În competiţie s-au înscris 40 de echipe, dintre care 19 la feminin şi 21 la masculin, formate din sportivi profesionişti din România, Ungaria, Serbia, Republica Moldova şi Liban.

"Aş vrea să specific că nu cred că a mai existat, cel puţin în ultimii 15 ani, un turneu în România la care să vină atât de mulţi participanţi, poate când eram noi junioare", a afirmat voleibalista orădeancă Răileanu Sorina, care în prezent joacă în echipa CSU Galaţi.

Terenul de nisip unde vor juca sportivii se află în mijlocul Pieţei Unirii, realizarea acestuia fiind o adevărată provocare. "Să construieşti un teren de volei de plajă în centrul oraşului nu e un lucru foarte uşor şi este de apreciat", a spus voleibalista Beata Vaida.

La rândul său, Chafic Saliba, voleibalist din Liban, care a participat şi în turneul de anul trecut, a menţionat: "Am făcut tot ce am putut să revenim şi iată-ne aici, pregătiţi să concurăm. Să ne bucurăm de joc, de atmosferă şi cea mai bună echipă să câştige!”. 

Turneul a început joi, puţin după ora 10, cu meciurile echipelor feminine, primele două fiind CSU Galaţi şi CSM Timişoara.

Publicul, la acea oră, era format în mare parte din sportivi şi susţinătorii acestora, iar zona dedicată relaxării era plină de copii. Meciurile pot fi urmărite de pe o gradenă montată lângă terenul de nisip, accesul fiind gratuit. 

În toate zilele evenimentului, jocurile sunt programate între orele 10 şi 23, acestea fiind transmise live pe pagina de Facebook Oradea Beachvolleyball Tournament.

Evenimentul este organizat de Academia de Volei Oradea, în parteneriat cu Visit Oradea, sub egida Federaţiei Române de Volei, acreditat de către Confederaţia Europeană şi Federaţia Internaţională de Volei. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!