După o grea și îndelungă suferinţă, joi, a trecut la cele veşnice cel care a fost portarul echipei FC Bihor în anii 80, Alexandru Balasz (în foto, în stânga, în echipament roşu).

Născut pe 1 martie 1954, la Marghita, unde a început cariera de fotbalist, Sandu Balasz a evoluat pe postul de portar şi a venit la FC Bihor în anul 1981.

La clubul fanion al judeţului a avut cea mai îndelungată activitate, aici el activând, cu o excepţie, o escală la Reşiţa, în perioada 1981-1990. Înainte de FC Bihor, Balasz a mai evoluat însă și la Tractorul Brașov și FC Brașov.

Cu FC Bihor, „club pe care l-a servit cu profesionalism şi dragoste", după se anunță pe site-ul clubului orădean, Balasz a evoluat cinci sezoane în Divizia A (actula Ligă I), iar printre colegii pentru postul de portar, la Oradea, Balasz i-a avut pe: Vidac, M. Albu, Liliac, Lăzăreanu, Blid, Jipa și Papp Deac. Astfel, el a intrat la inima multor suporteri.

„Acum, când a venit momentul despărţirii, clubul FC Bihor este alături de familia îndurerată, căreia îi transmite sincere condoleanţe! FC Bihor îi mulţumeşte lui Alexandru Balasz pentru tot ce a făcut pentru club! Alexandru Balasz va rămâne mereu în inima şi sufletul nostru, a tuturor celor apropiaţi acestui club!", se arată în comunicatul remis presei de clubul FC Bihor.

Sandu Balasz a suferit de o boală incurabilă, care în cele din urmă i-a fost fatală.

Colegii de generație de la FC Bihor au numai cuvinte de apreciere la adresa lui Balasz. „A fost un portar de referință, care în anii 80 și-a confundat numele cu FC Bihor", a declarat Ioan Papp Deac, ultimul portar cu care a fost coleg la „roș-albaștri".