Parcarea subterană de pe strada Independenței a fost inundată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04, după ce un bărbat, încă neidentificat, a pornit intenționat alarma de incendiu.

Primăria Oradea a transmis luni imagini surprinse de camerele de supraveghere, în care apare făptașul.

„Un bărbat, încă neidentificat, a declanșat alarma de incendiu din incinta parcării subterane de pe strada Independenței, gest care a generat pornirea automată a instalațiilor de stingere cu drencere. Acest lucru a dus la stropirea cu apă a parcării la fiecare nivel, golind rezervorul de apă. Totodată, s-au pornit pompele care au reumplut bazinul cu aproximativ 60 mc de apă. Toată întâmplarea a fost surprinsă de camerele de supraveghere din interiorul parcării”, se arată în informarea municipalității. 

Conform comunicatului, Primăria Oradea a depus o plângere la Poliția Municipiului Oradea pentru distrugere, iar după identificarea făptașului, municipalitatea va demara demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

BIHOREANUL a intrat și în posesia imaginilor video cu momentul în care vandalul pornește alarma. În imagini se poate observa cum făptașul se uită în jur, să vadă dacă vine cineva, iar apoi se îndreaptă spre peretele cu sistemul de alarmă, unde apasă butonul.

Apoi, acesta privește din nou în jur, ba chiar și spre camera de supraveghere, așteptând parcă să vadă ce se întâmplă după pornirea sistemului anti-incendiu.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!