La numai 45 de ani, bolnavă fiind de scleroză multiplă, columbianca Noelia Serna a suferit un atac de cord care a adus-o în secţia de terapie intensivă a spitalului din Cali. Aici a survenit an al doilea atac în urma căruia doctorii au constatat decesul.

După două ore, femeia se afla într-un salon de pompe funebre, iar un lucrător se pregătea să o îmbălsămeze. La prima incizie, omul a constat că aşa-zisul cadavru a mişcat o mână. "M-am oprit imediat. Am început să mă uit atent la întregul său corp şi am constatat şi alte mişcări. I-am pus mâna la nas şi i-am simţit respiraţia. Şi i-am spus colegului meu: nu, merge înapoi la spital pentru că este în viaţă".

Columbianca a fost readusă la spital şi conectată din nou la aparate. Medicii au exclus o eroare din partea lor. Ei susţin că ar fi vorba de aşa-numitul "sindrom al lui Lazăr", în care respiraţia şi bătăile inimii se reduc atât de mult încât nu mai pot fi observate.

Soţul şi fiica Noeliei au primit vestea în timp ce se pregăteau de înmormântare. Din păcate, bucuria ar putea fi de scurtă durată, deoarece femeia rămâne în stare critică, iar medicii se tem că, şi dacă va supravieţui, va rămâne cu sechele neurologice grave.