Veste tristă pentru fanii seriei de filme Harry Potter: actorul Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore, a murit la vârsta de 82 de ani.

Anunțul a fost făcut de familia acestuia, conform presei internaționale. Soţia şi fiul actorului au spus că "iubitul lor soţ şi tată" a murit liniştit în spital, alături de familia lui, în urma unei crize de pneumonie.

Câştigător a patru premii Bafta, starul englez cu origini irlandeze a activat de-a lungul carierei sale de şase decenii în televiziune, film, teatru şi radio. 

În Harry Potter, Gambon a preluat rolul directorului şcolii de vrăjitori "Hogwarts", după ce personajul a fost interpretat în primele două filme de către Richard Harris, care s-a stins din viaţa în 2002. Astfel Gambon a jucat rolul lui Albus Dumbledore în celelalte 6 filme ale francizei.

Gambon a mai jucat în Prins la înghesuială (2004), Discursul regelui (2010) sau Legenda călăreţului fără cap (1999).

Starul britanic s-a născut în 1940 la Dublin, iar familia sa s-a mutat la Londra când Gambon avea vârsta de 6 ani. 

La 15 ani, a abandonat şcoala pentru a urma o ucenicie în inginerie şi la vârsta de 21 de ani era calificat complet în această profesie, însă în paralel activa într-un grup de teatru amator, notează Hotnews.

Actorul a avut un fiu cu actriţa americană Anne Miller, cu care s-a căsătorit în 1962. Deşi nu a divorţat niciodată de aceasta, mai târziu în cursul vieţii sale el a trăit alături de o altă parteneră, creatoarea de modă Philippa Hart, cu care a avut alţi doi copii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!