Actriţa Rodica Tapalagă a încetat din viaţă sâmbătă, după o grea suferinţă, o boală cruntă afectându-i plămânii şi rinichii. Cunoscută şi iubită pentru numeroasele apariţii în piese de teatru şi filme, artista avea 71 de ani. Corpul ei a fost depus, duminică, la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" Colţea din Capitală, unde cei care au îndrăgit-o îi pot aduce un ultim omagiu, urmând ca înmormântarea să aibă loc marţi.

"Mama a avut mai multe suferiţe dar una mai gravă - o colagenoză care durează de circa 7 ani. Însă numai în ultimele luni a fost spitalizată. S-au încercat toate tratamentele, dar boala a fost în stadiu avansat şi dumneaei a dus-o pe picioare şi a vrut să nu renunţe la stilul de viaţă activ pe care îl avea, ea s-a agravat în ultimele două luni ", a declarat la Realitatea.net, fiul actriţei, Barbu Popescu.

Rodica Tapalagă a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti promoţia 1959. Ea a debutat încă din 1958 pe marile ecrane în comedia "Alo?...aţi greşit numărul!", alături de alte nume mari ale scenei şi filmului românesc, precum Ştefan Tapalagă, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Stela Popescu.

Ea a creat roluri pe scenele mai multor teatre ca Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Notarra şi Teatrul Mic, iar din 1981 a fost actriţă a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti. Rodica Tapalagă a fost căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udrişte şi a fost sora actorului Ştefan Tapalagă.