Actorul francez Alain Delon a murit, duminică, la vârsta de 88 de ani. Legendarul star de cinema suferise un accident vascular cerebral în 2019 și suferea și de cancer al sistemului limfatic.

Anunțul privind decesul lui a fost făcut de cei trei copii ai săi. „Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (...) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Alain Delon era plasat sub protecție judiciară din ianuarie, adică avea o persoană responsabilă pentru îngrijirea sa medicală, iar apoi în „tutelă consolidată”, ceea ce înseamnă că nu mai putea decide singur asupra gestionării bunurilor și finanțelor sale.

Asta s-a întâmplat în contextul în care cei trei copii ai săi erau în conflict privind îngrijirea tatălui lor și ultimele dorințe ale acestuia. Anthony, fiul cel mare al actorului, a acuzat-o pe sora lui Anouchka de faptul că le-a ascuns starea de sănătate precară a tatălui lor și că a vrut să-l ducă în Elveția, deși acesta își dorea să își petreacă ultima parte a vieții în Douchy, Franța.

Alain Delon a revoluționat cinematografia cu frumuseţea sa de înger diabolic în filmele lui Clément, Melville şi Visconti, scrie stirileprotv.ro.

Cu numele său întreg Alain Fabien Maurice Marcel Delon, el s-a născut la Sceaux, Hauts-de-Seine, în apropiere de Paris, la 8 noiembrie 1935. La doar 23 de ani, era comparat cu actori francezi și americani celebri, iar apoi a lucrat cu nume mari ale cinematografiei franceze și italiene. Din 1956 începând, a fost cel mai cunoscut actor francez, alături de Louis de Funes și Jean-Paul Belmondo, jucând în peste 100 de filme.

Un bărbat extrem de atrăgător, era nelipsit în mass-media anglo-saxonă.

De ani de zile, actorul nu a mai jucat în niciun film. „Regizorii cu care aș putea filma sunt morți”, a declarat Delon pentru Le Monde în 2018. Dar i-ar fi plăcut, „înainte de a muri, să fac un film regizat de o femeie”.

Fiul său Anthony este la rândul său actor, iar acum unul cu o legătură cu Oradea: în 2023, starul a fost în orașul de pe Crișul Repede, jucând în filmul „21 de rubini” regizat și produs de preotul orădean Ciprian Mega.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!