Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, locuia singur, iar vecinii au sunat la 112 văzând că din casa bărbatului iese fum. "Două autospeciale şi un echipaj de paramedici din Staţia Valea lui Mihai s-au deplasat la locul incendiului, iar în momentul sosirii, ardea bucătăria locuinţei, incendiul extinzându-se şi la acoperiş", a explicat BIHOREANULUI locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Trupul fără suflare al bărbatului a fost găsit de pompieri în casă după ce au stins focul. "Acesta a decedat, probabil, din cauza asfixierii, dar cauza exactă a morţii va fi stabilită în urma autopsiei", a mai adăugat Herţe.

Potrivit acestuia, pagubele materiale în urma incendiului nu au fost însemnate, arzând mobilierul de bucătărie şi 4 metri pătraţi din acoperiş. Din primele cercetări, pompierii au concluzionat că incendiul a fost provocat de o lumânare aprinsă şi lăsată cel mai probabil nesupravegheată.