Compozitorul şi dirijorul italian Ennio Morricone, celebru pentru coloanele sonore a numeroase filme, a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, la o clinică din Roma. 

Compozitorul a căzut zilele trecute şi a suferit o fractură de femur, în urma căreia a fost internat în spital, potrivit publicaţiei La Repubblica.

Înmormântarea lui Ennio Morricone va avea loc într-un cadru privat, "în respectul sentimentului de smerenie care i-a inspirat întotdeauna faptele", a anunţat familia prin intermediul avocatului lor, Giorgio Assumma.

Morricone a murit "în zorii zilei de 6 iulie, la Roma, cu mângâierea credinţei", se mai arată în declaraţia familiei. Assumma mai arată că maestrul "şi-a păstrat până în ultima clipă deplina luciditate şi o mare demnitate", potrivit Digi24.ro. 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a scris pe Twitter că poporul italian îşi va aminti mereu cu "infinită recunoştinţă" de geniul lui Ennio Morricone. 

Născut în Roma în 1928, Ennio Morricone a început să cânte la trompetă şi să compună la doar 6 ani. Compoziţiile sale au devenit hituri ale unor artişti ca Paul Anka, Françoise Hardy şi Demis Roussos. A devenit celebru însă mai ales prin prisma coloanelor sonore pe care le-a realizat, pentru filme ca Once Upon a Time in America, "The Hateful Eight" (pentru care a primit premiul Oscar), "Django Unchained", "Malena", "For a fistful of dollars". 

În 2016 şi 2017, corul Filarmonicii din Oradea a fost invitat să cânte sub bagheta lui Ennio Morricone în turnee europene.