Jurnalista Cristina Ţopescu a fost găsită moartă, duminică seară, în casa ei din Otopeni. Din câte se pare, acesta era decedată de mai multă vreme, prietenii nereuşind să ia legătura cu ea de 3 săptămâni.

"În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv, unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă", au precizat reprezentanţii Poliţiei Ilfov, conform Hotnews.ro.

Trupul fără viaţă era al Cristinei Ţopescu, informaţia fiind confirmată de poliţie şi de către şeful Ambulanţei din Bucureşti, arată Digi24.ro.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită după efectuarea necropsiei şi ale altor expertize în caz.

Digi24.ro scrie că, de la finalul anului trecut, Cristina Ţopescu devenise consilier al ministrului Sănătăţii. Şi cei de la minister au încercat să o contacteze pe jurnalistă, însă fără succes. La un moment dat, au crezut că este plecată în străinătate şi de aceea nu răspunde la telefon.

Cristina Ţopescu avea 59 de ani. Era fiica celebrului comentator sportiv Cristian Ţopescu, cei doi fiind foarte apropiaţi.

ProSport notează că moartea tatălui său, în 2018, a marcat-o profund. Cristina Topescu a mărturisit în repetate rânduri că nu a reuşit să treacă peste decesul comentatorului sportiv.

În ultima perioadă, fosta prezentatoare TV se ocupa mai mult de îngrijirea animalelor. Ea era necăsătorită.

Născută la Oradea

HotNews.ro mai scrie că jurnalista Cristina Ţopescu s-a născut la Oradea, în 1960. A fost atrasă din copilărie de televiziune şi urmărea cu mare emoţie partidele comentate de tatăl său. A activat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment încetând colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta "Focus", principala emisiune de ştiri a televiziunii. "Simţeam că nu mai pot face mare lucru din presă şi trebuia să îmi duc proiectele la un alt nivel.... Ca om politic, nu voi face decât să continui să susţin şi să lupt pentru cauze în care cred cu toată tăria şi în care m-am implicat până acum ca jurnalist", a explicat ea la vremea respectivă.

Arestată de comuniști

Înainte de Revoluţie, a fost plecată în repetate rânduri în străinătate, la mama ei. În 1989 a încercat să fugă din România şi a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

"Sigur că mi-a fost frică şi când am plecat peste graniţă. Dar gândul că trebuia să-mi văd mama, care era bolnavă, mi-a dat curaj. Mi-a fost frică şi în închisoare, de fiecare dată când se încheia un mandat de arestare mi-era frică să nu primesc un altul, şi-l primeam. După care îmi spuneam că trebuie să rezist, că nu am voie să cedez, cu atât mai mult în faţa unor miliţieni şi securişti care îmi terorizau familia şi tatăl de mult timp. Am ieşit din închisoare infinit mai puternică decât am intrat. Sau infinit mai conştientă că toţi suntem puternici, de fapt, dacă vrem", declara ea, după episodul detenţiei.

ProSport aminteşte că într-un interviu pe care l-a realizat cu tatăl ei l-a întrebat dacă a iertat-o că a încercat să fugă din ţară. "Sigur că te-am iertat", i-a răspuns Cristian Ţopescu. Tot în acel dialog Cristina a mărturisit: "Eu sufeream puţin, pentru că televiziunea mi te-a răpit. Ce mă mira pe mine şi mă intriga, copil fiind, era că auzeam un alt tată la televizor, tu acasă fiind un taciturn, îţi scoteam cuvintele cu cleştele, iar la TV parcă te dedublai", şi-a amintit Cristina Ţopescu.