Una dintre cele mai vocale femei din politica bihoreană, deputatul PSD Adelina Coste, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la doar 51 de ani, suferind de cancer.

Sursele BIHOREANULUI spun că în ultimele zile aceasta se simțise foarte rău, fiind şi internată le Centrul Oncologic din Oradea. De altfel, apropiații urmau să se mobilizeze, ca să doneze sânge.

"Este o mare pierdere pentru noi, pentru PSD. A fost o colegă care s-a implicat foarte mult în activitatea noastră, de partid, care și-a asumat sarcina de a candida la alegerile locale și s-a implicat foarte mult în campania electorală. A fost o colegă foarte activă. Dumnezeu să o ierte!", a declarat preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

"O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Vestea trecerii în lumea celor drepți a scumpei noastre colege și prietene Adelina Coste m-a îndurerat profund", a scris pe Facebook și deputatul Ioan Sorin Roman.

Adelina Coste a debutat în politică în 2006, în PLD, formaţiunea înfiinţată de Theodor Stolojan prin ruperea unei bucăţi din PNL, iar adevărata ascensiune a început-o după încă un an, odată cu intrarea în PDL.

Aleasă consilier local în 2008, Coste a fost numită un an mai târziu director al Cancelariei Prefectului Gavrilă Ghilea, poziţie pe care a mai ocupat-o, ulterior, de încă două ori, între timp fiind subprefect (septembrie 2011-aprilie 2012) sau consilier juridic în aparatul Prefecturii. În 2012 a fost aleasă din nou consilier municipal, pe lista PDL iar ulterior, din noiembrie 2016, a fost deputat de astă dată pe listele PSD.

Coste era de profesie consilier juridic și proprietară a unei firme de consultanță prin care a și încheiat, în anii trecuți, multe contracte cu primării din județ. Ea a aflat că este bolnavă anul trecut, la scurt timp de la depunerea jurământului ca deputat.