Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din Oradea timp de aproape două decenii, s-a stins din viaţă, la vârsta de 64 de ani. 

Născut la 30 iulie 1959, în Luduş, Presecan a absolvit Institutul de Teatru "Szentgyörgyi István" din Târgu Mureş în 1986, an în care a devenit membru al Teatrului de Stat din Oradea (actualul Teatru Regina Maria), unde a activat timp de 19 ani, până în 2005.

Anunţul despre moartea artistului a fost făcut vineri, printr-o postare pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan. 

"Cu multă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a actorului Dorin Presecan. Absolvent al Institutului de Teatru "Szentgyörgyi István" Târgu Mureş, 1986, clasa lectorului universitar Constantin Doljan, Dorin Presecan a venit la Teatrul de Stat din Oradea în anul 1986 şi a rămas aici până în anul 2005", au transmis reprezentanţii teatrului. 

Actorul a jucat de-a lungul anilor în zeci de producţii ale teatrului orădean.

Acesta a interpretat personaje diverse, printre care Miroiu, în "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, Charley, în "Mătuşa lui Charley" de Brandon Thomas, Mircea Aldea în "Gaiţele" de Al. Kirtiţescu, Ferdinand, în "Furtuna" de William Shakespeare, Comandorul, în "Dom Juan" de Molière, sau Rică Venturiano, în "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale.

"Cu o siluetă elegantă, blond-şaten, sobru, cu glas foarte frumos, bine timbrat, Dorin Presecan a întrupat personaje dintre cele mai variate, atât dramatice, cât şi comedie", a scris despre actor fostul secretar literar al TRM, Elisabeta Pop.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!