Un echipaj de salvare de la înec din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au intervenit joi, în jurul orei 16, în satul bihorean Fughiu, unde un bărbat s-a înecat într-un canal.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, repara împreună cu un coleg un aparat de aer condiţionat când, cel mai probabil, s-a electrocutat. 

Omul a căzut de pe balustrada din beton pe care se afla, la înălţimea de şase metri, într-un canal de evacuare a apei ce se afla în incinta societăţii comerciale la care lucra. În cădere, bărbatul s-a şi lovit de o bară de fier, astfel că nu a avut nicio şansă de a se salva singur din apa adâncă de şase metri.

"Pompierii militari au început operaţiunea de căutare a victimei. Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost degajat din albia apei de către echipa de scafandrii a unităţii în urma desfăşurării operative a acţiunii de căutare", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

Colegul bărbatului a fost transportat în stare de şoc la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Oradea.