Celebra actriţă americană, cu origini britanice, Elizabeth Taylor a murit, miercuri, într-un spital din Los Angles, unde fusese internată în ultimele luni. Potrivit NBC, Liz Taylor a decedat în urma unui atac de cord.

Elizabeth Taylor, născută la 27 februarie 1932 în Londra, a devenit celebră la Hollywood şi apoi în toată lumea datorită numeroaselor filme în care a jucat. Actriţa era considerată "ultimul star al Hollywoodului de altădată".

Liz Taylor a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori şi a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră.

Născută la Londra, în familia unor rezidenţi americani, Liz Taylor şi-a făcut debutul în cinematografie încă de tânără, la nouă ani, în "There's One Born Every Minute". A avut parte de-o viaţă tumultuoasă presărată cu şapte căsnicii, printre care şi năbădăioasa relaţie pe care a avut-o cu Richard Burton.

Printre filmele în care a jucat se numără "Cat on a Hot Tin Roof", "Suddenly, Last Summer", "Cleopatra", "A place in the sun" şi "Butterfield 8".