Episcopul romano catolic Tempfli József s-a stins din viaţă miercuri. Anunţul a fost făcut printr-o informare transmisă presei orădene de Episcopia Romano Catolică.

"Cu tristeţe profundă, dar mângâiaţi de speranţa învierii, Episcopul de Oradea, Capitlul Catedralei împreună cu clerul diecezei şi rudele anunţă întoarcerea la casa Tatălui, la data de 25 mai 2016, în al 86-lea an de viaţă, al 54-lea an preoţie şi al 27-lea an de episcopat, a Excelenţei Sale TEMPFLI JÓZSEF, episcop emerit de Oradea", arată informarea.

Deocamdată nu se cunoaşte data înmormântării acestuia, informaţii în acest sens urmând să fie transmise presei ulterior.

Templfi a condus Episcopia Romano Catolică de Oradea în perioada 1990-2009.

UPDATE:

Trupul episcopului va fi depus în catedrala episcopală duminică 29 mai 2016 la orele 15.00, unde la orele 18.00 va urma o liturghie la intenția arhiereului decedat. 

"Înmormântarea răposatului nostru episcop o vom celebra în catedrala romano-catolică din Oradea la data de 30 mai 2016 în cadrul unui requiem care va începe la orele 11.00. Vom păstra vie amintirea episcopului nostru, iar pilda devotamentului său în slujirea poporului lui Dumnezeu ne va călăuzi în viitor. Rugăm, ca în loc de coroane să însoțim pe răposatul nostru cu rugăciune și eventual flori", au transmis reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice.