Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Florica Ungur a decedat joi dimineaţă, la 72 de ani. Interpreta Ioana Urs, de la Ansamblul Bihorul, care, alături de fiul artistei, a stat lângă Florica Ungur în ultima perioadă, a declarat BIHOREANULUI că aceasta a decedat joi dimineaţă în jurul orei 6, fiind internată la secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"În ultima lună starea ei a fost tot mai rea pe zi ce trecea. În ultimele două săptămâni nici nu mai putea să vorbească cu nimeni. Singurele persoane pe care le accepta lângă era eram eu, mama mea, băiatul ei, care e şi verişorul meu, şi alte câteva rude", a declarat Ioana Urs.

Florica Ungur suferea de cancer de aproximativ 3 ani. "A încercat de multe ori să ascundă această boală şi voia să lupte. Era convinsă că îşi va reveni", a mai spus Ioana Urs.

Înmormântarea va fi sâmbătă, la ora 14, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal.

În ultimul an, starea de sănătate a artistei se înrăutăţise foarte mult şi a necesitat mai multe tratamente. Ca să o ajute, tinerii din clubul Lions, numit Leo Black Eagle, a organizat, pe 21 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul "Florica Ungur - O viaţă închinată cântecului".

Fondurile au fost donate artistei şi au fost folosite pentru ca o femeie să stea tot timpul lângă ea la spital şi să o ajute şi vor fi folosite şi la înmormântare.

Florica Ungur s-a născut în satul Fâşca şi a învăţat să cânte chiar de la mama sa, Ileana Cociuba. Artista a spus mereu că nu a cântat pentru a face carieră, ci pentru a "mângâia suflete". Cântăreaţa a absolvit cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, secţia de limbi clasice (latină şi greacă veche), devenind profesoară de latină la actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu din Oradea.

Artista şi-a lansat primul disc în 1970, la vârsta de 31 de ani, iar de-a lungul timpului a cules şi interpretat peste 150 de melodii autentic populare. A cultivat doina cea "tărăgănată", dar şi cântecele de joc, nuntă şi jale.