Hugh Hefner, celebrul fondator al revistei "Playboy", a murit miercuri la vârsta de 91 de ani. Acesta s-a stins la domiciliul său cunoscut sub numele de Playboy Mansion, din cauze naturale, a anunţat grupul Playboy.

Revista Playboy a fost fondată de Hefner în urmă cu mai bine de 6 decenii. Concepută ca o revistă pentru bărbaţi, care combina imaginile femeilor pozate nud cu articole şi interviuri, Playboy a devenit un brand, iar Hefner şi-a construit un adevărat imperiu, devenind un nume de referinţă al lumii moderne.

"Tatăl emu a trăit o viaţă excepţională, care a avut un mare impact, atât ca un deschizător de drumuri în cultură şi media, cât şi ca o voce de referinţă care a susţinut mişcări culturale şi sociale semnificative pentru vremurile noastre - a susţinut libertatea de exprimare, drepturile civile şi libertatea sexuală", a declarat fiul lui Hugh Hefner, Cooper Hefner, directorul de creaţie de la Playboy Enterprises. "A definit un stil de viaţă şi un etos creat în jurul brandului Playboy, unul dintre cele mai cunoscute şi mai rezistente branduri din istorie", a adăugat fiul lui Hefner, potrivit Digi24.ro

Revista lui Hugh Hefner a inspirat şi a fost în fruntea "revoluţiei sexuale" din anii 1960-1970, dar în ultimii ani se confrunta cu o competiţie dură din partea pornografiei online. Pentru câteva luni, de la mijlocul lui 2016 până la începutul lui 2017, revista a experimentat chiar o variantă în care evita nuditatea, dar ulterior s-a întors la formula care a consacrat-o, mai arată sursa citată.

Cunoscut pentru costumaţia extravagantă şi pentru atitudinea hedonistă, Hefner a fost unul dintre promotorii revoluţiei sexuale din anii '50. El şi-a construit un imperiu multimedia din cluburi, vile, filme şi televiziune, toate având ca simbol femei cu papion, în costume de iepuraş.

Digi24.ro mai amintește că Hefner este cel care a spart tabuurile privind discuţiile despre relaţiile sexuale în SUA şi în întreaga lume. În 1953, când statele SUA puteau interzice legal contraceptivele, iar cuvântul "însărcinată" nu era permis într-unul dintre cele mai urmărite seriale de televiziune, "I love Lucy", Hefner a publicat primul număr din Playboy cu fotografii nud cu Marilyn Monroe (făcute cu ani înainte) şi cu o promisiune editorială pentru "umor, rafinament şi condimente". Cum Marea Criză şi al Doilea Război Mondial se încheiaseră, America era pregătită să se dezbrace, scrie Associated Press, citată de News.ro.

În anii ’70, revista Playboy avea peste şapte milioane de cititori şi inspirase imitaţii mai îndrăzneţe, precum Penthouse sau Hustler.

În ciuda revoluţiei internetului şi dezvoltării pieţei de nişă, Hugh Hefner şi Playboy au rămas nume de referinţă în întreaga lume. Întrebat de The New York Times, în 1992, de ce este cel mai mândru, Hefner a răspuns: "De faptul că am schimbat atitudinile faţă de sex. Faptul că oamenii drăguţi pot trăi împreună acum. Faptul că am decontaminat noţiunea de sex premarital. Acest lucru îmi oferă o mare statisfacţie".

Din propriile sale povestiri, Hefner a întreţinut relaţii sexuale cu peste 1.000 de femei, dintre care multe au pozat în revista sa.

Hefner îi are ca moştenitori pe soţia sa, Crystal, pe cei trei fii, Cooper, David şi Marston, şi pe fiica sa, Christie.