Mircea Dușa (67 de ani), fost ministru al Apărării în România, a murit luni, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei în această dimineaţă a colegului nostru social-democrat Mircea Duşa. În toate demnităţile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al apărării, de interne sau pentru relaţia cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Duşa şi-a făcut datoria cu onoare şi respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Și MApN a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea lui Mircea Dușa. „Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook a MApN. 

Mircea Duşa s-a născut la 1 aprilie 1955, în oraşul Topliţa, judeţul Harghita. A deţinut diverse funcţii în cadrul Consiliului popular/local al oraşului Topliţa, iar apoi a fost viceprimar (1990-1996), respectiv primar (1996-2000). De asemenea, a fost prefectul judeţului Harghita (2001-2004).

Apoi, PSD-istul a fost deputat PSD în trei mandate (2004-2016). În perioada august-decembrie a fost ministru de Interne, după care a fost numit ministru al Apărării în guvernul Ponta, până în noiembrie 2015.

În 2012, el a încercat să determine CCR să accepte validarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, argumentând că cvorumul legal ar fi fost atins, pentru că numărul românilor cu rezidența în țară era mai mic decât cel din statistici, amintește G4Media. CCR a respins argumentele.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!