Cunoscutul cineast italian Franco Zeffirelli s-a stins din viaţă, sâmbătă, în vila sa din Roma, la vârsta de 96 de ani, a informat presa din peninsulă. Franco Zeffirelli "s-a stins în linişte după o boală lungă care s-a agravat în ultimele luni", spun surse apropiate familiei sale.

Marele cineast este cunoscut mai ales pentru adaptarea cinematografică a tragediei Romeo şi Julieta (1968), care a obţinut două premii şi două nominalizări la Oscar, şi "Iisus din Nazaret" (1977), o serie televizată, care a avut succes atât la public cât şi la critici.

Gianfranco Corsi Zeffirelli s-a născut pe 12 februarie 1923 la Florenţa.

El a urmat cursurile Facultăţii de Arte Frumoase din cadrul Universităţii din Florenţa.

Cariera şi-a început-o ca asistent al lui Lucino Visconti. Ulterior, şi-a câştigat renumele ca actor, scenarist, regizor şi producător.  

Alte filme care l-au ridicat printre titanii cinematografiei sunt "Frate Soare, soră Lună", "Campionul", "Traviata", "Otello", "Hamlet", "Jane Eyre", "Un ceai cu Mussolini" sau "Trei fraţi".  

El şi-a petrecut ultimii ani de viaţă în scaunul cu rotile, înconjurat de câinii săi credincioşi la vila sa de la periferia Romei, notează AFP.

A cochetat şi cu politica, fiind membru al Partidul Forza Italia şi senator în perioada 1994-2001.

Este considerat, potrivit unor înregistrări genealogice, un urmaş al geniului renascentist Leonardo da Vinci, scrie adevarul.ro.