Una dintre cele mai cunoscute voci ale anilor ’90, de la Radio Sonvest Oradea, jurnalista Mariana Bejan s-a stins fulgerător, în cursul zilei de luni.

Anunţul a fost făcut, pe Facebook, de consultantul în afaceri Dacian Palladi, apropiat al acesteia.

"Mariana a plecat la cele veşnice la vârsta de 69 de ani, urmare (se pare) a unui atac de cord (încă se fac investigaţii). Mariana Bejan a fost şi va rămâne o veterană şi un reper în ceea ce priveşte istoria postdecembristă a presei orădene. Cu o voce inconfunfabilă pe posturile de radio, cu o minte ageră, mereu vie, şi o francheţe doborâtoare, Mariana părea că nu îmbătrâneşte şi că "radarul" ei asupra lumii nu va înceta să funcţioneze… Dar Tatăl Ceresc a hotărât altceva...", a scris Palladi pe contul său de socializare.

Potrivit volumului "Bihoreni de ieri şi de azi", lansat în 2021 de regretatul Constantin Butişcă, Mariana Bejan s-a născut la 30 iunie 1953, în Tileagd.

A urmat studii de sociologie la Universitatea din Oradea, iar în perioada 1993-2001 a fost redactor la unul dintre cele mai populare radiouri ale vremii, Radio Sonvest.

Între altele, Mariana Bejan a mai activat la săptămânalul Impact, al Universităţii din Oradea (2002), a fost director la staţia locală a radioului Mix FM (2005-2006), iar din 2007 a fost coeditor la revistele Global Construct şi Praxis.

Condoleanţe familiei îndurerate!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!