Unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi din Oradea, Mircea Călin Lungu, fost arhitect-şef al municipiului între anii 1990 şi 1993, a murit, vineri, la 64 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica sa, Luana Lungu, printr-o postare pe Facebook, însoțită de fotografia tatălui ei (foto).

„«Trăieşte total, trăieşte cu pasiune... În felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar întreaga ta viaţă se transformă într-o înşiruire de clipe aurite. O astfel de fiinţă nu moare niciodată, căci atingerea ei seamănă cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimbă în aur.» Cu durere in suflet, va anunt ca inmormantarea va avea loc Luni,15.10.2018,ora 14:00 la Capela Haşaş!", a scris aceasta.

Cu studiile făcute la Timişoara şi Bucureşti, Mircea Călin Lungu a deţinut, între anii 1990-1993, funcţia de arhitect şef al Oradiei. Din 1994, a intrat în sectorul privat, înfiinţând biroul de arhitectură Atrium Project.

Potrivit unor apropiați, în ultima perioadă avea probleme grave de sănătate, suferind, în trecut, mai multe intervenții pe cord și fiind în convalescențe perioade îndelungate.

Starea sa de sănătate s-a agravat în 2013, când fiul său, Mihai Lungu, a decedat în urma unui infarct, la doar 32 de ani.