Unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească, Nelu Ploieşteanu, a murit vineri dimineaţă, la 70 de ani. Artistul, fumător înrăit, a fost răpus de o infecţie cu noul coronavirus, asociată cu probleme medicale preexistente, în special la plămâni.

Potrivit spotmedia.ro, anunţul a fost făcut de jurnalista specializată pe zona mondenă Mara Bănică, aceeaşi care în urmă cu o săptămână anunţa moartea unei alte cunoscute interprete de muzică lăutărească, Cornelia Catanga, tot pe fondul infectării cu Covid.

"Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti odihnească sufletul în Rai!", a scris Bănică pe Facebook. Aceasta a relatat, ulterior, că a primit vestea telefonic, în miez de noapte de la una dintre fiicele artistului.

Şi pagina de Facebook a SMURD a anunţat vineri dimineaţă decesul interpretului. "Din păcate maestrul Nelu Ploieşteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanţe familiei!", scrie sursa citată.

Nelu Ploieşteanu era internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Muzicianul era spitalizat într-o secţie de terapie intensivă de mai bine de două săptămâni. Potrivit unor site-uri, el a fost internat cu peste 70% din plămâni afectaţi și era intubat.

Pe numele lui real Ion Dumitrache, Nelu Ploieşteanu s-a născut în decembrie 1950, în Ciorani, judeţul Prahova. Cânta muzică lăutărească de la vârsta de 18 ani, când încă locuia în satul natal. A cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante populare precum Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere, dar şi la Şarpele roşu ori Perla.

A susţinut turnee în Italia, Spania, Olanda, Franţa şi Germania, iar după Revoluţie a reuşit să lanseze 18 albume.

A avut cinci copii (patru fiice şi un fiu). Fiul său, Mihai, a murit în aprilie 2018.

Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache, mai notează spotmedia.ro.

Vezi mai jos câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale lui Nelu Ploieşteanu!