Şoc în lumea muzicii.  Prince, rivalul lui Michael Jackson din anii '80, a murit, joi, la vârsta de 57 de ani, el fiind găsit fără suflare în studioul său de înregistrări, de la reşedinţa sa din Paisley Park, Minnesota.

''Confirm, cu profund regret, că legendarul interpret Prince Roger Nelson a murit la reședința sa din Paisley Park în această dimineață'', a anunţat reprezentanta sa, Yvette Noel-Schure, potrivit Agerpres.

Autorităţile cercetează acum cauzele decesului, însă se pare că artistul era bolnav. El fusese internat recent, cu simptome de gripă. De altfel, starul suferise o urgență medicală pe 15 aprilie, în timp ce se afla în avionul său privat. A fost nevoie ca piloții să aterizeze imediat în Illinois, însă artistul a susținut concertul pe care-l avea programat a doua zi, asigurându-şi fanii că se simte bine. Totuşi, înainte de acest episod, artistul îşi anulase două concerte din motive medicale.  

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Potrivit Agerpres, el şi-a lansat primul album, "For You", în 1978 și a devenit un superstar internațional în 1982, cu LP-ul "1999".

A avut o carieră de excepţie, care s-a întins pe mai bine de 37 de ani, în care a înregistrat 20 de albume de studiou și 4 albume live. De asemenea, a mai scos patru albume alături de formația sa, The New Power Generation. În cariera sa a obținut nu mai puţin de 7 premii Grammy! Interpretarea sa din pauza Finalei Campionatului de Fotbal American Super Bowl din 2007 a fost caracterizată drept una dintre cele mai bune performanțe live din toate timpurile. Albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare.  De asemenea, Prince este laureatul unui premiu Oscar pentru cea mai bună compoziție originală cu hitul "Purple Rain" (video) în 1985.

Agerpres mai scrie că Prince a fost căsătorit de două ori: întâi cu o dansatoare din formația sa, Mayte Garcia, de care a divorțat în 2000, iar apoi, cu Manuela Testolini, de care s-a despărțit în 2006.

Din anul 2004, numele lui Prince figurează în Rock 'n' Roll Hall of Fame. La finalul ceremoniei de atunci, el a oferit o interpretare memorabilă a piesei The Beatles "While My Guitar Gently Weeps", mai menţionează sursa citată.