A murit prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează Palatul Buckingham. Prinţul avea 99 de ani şi a fost internat în spital în mai multe rânduri în ultima perioadă.

"Cu profundă durere, maiestatea sa Regina Elisabeta a anunţat moartea iubitului său soţ Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh", se arată într-un mesaj transmis de Casa Regală. În acelaşi mesaj se arată că prinţul Philip a murit în pace, vineri dimineaţă, la Castelul Windsor. "Familia regală se alătură oamenilor din toată lumea şi deplânge moartea sa", se încheie anunţul.

La începutul lunii martie, Prinţul Philip a fost supus cu succes unei proceduri medicale pentru tratarea unei afecţiuni cardiace preexistente. Soţul reginei a mai fost internat la King Edward VII Hospital din Londra pe 16 februarie pentru tratarea unei infecţii.

Născut prinţ al Greciei şi Danemarcei, Philip a petrecut timp şi în România în copilărie şi adolescenţă, fiind bun prieten cu viitorul rege Mihai al României. De altfel, cei doi sunt născuţi în acelaşi an, 1921. O serie de fotografii cu cei doi, realizate la Constanţa şi Sinaia au fost publicate în urmă cu câţiva ani de Casa Regală a României.