Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române și fost ministru al Culturii, s-a stins din viață luni, la vârsta de 83 de ani. 

Site-ul România24.ro scrie că academicianul a decedat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat de acum aproximativ două săptămâni.

Biblioteca Metropolitană București a anunțat pe Facebook dispariția academicianului, care era totodată membru al Consiliului Ştiinţific al instituției.

"Sunt mândru că aparțin unui popor inteligent, unui popor care a știut să treacă prin istorie, a știut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie și trădător la nevoie. În ceea ce privește personalitățile, nația română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul național, Mihai Eminescu, unul este istoricul național, Nicolae Iorga, și cel de-al treilea este dramaturgul național, Ion Luca Caragiale", declara Răzvan Theodorescu într-un interviu rememorat, la dispariția acestuia, de Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti".

Sursa citată rememorează că Răzvan Theodorescu a fost o figură impunătoare în peisajul românesc. Istoric de artă și doctor în ştiinţe istorice, el a fost preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, profesor la Universitatea de Arte și membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent - 1993). Între altele, el a mai fost director general al Televiziunii Române (1990-1992) și ministru al Culturii (2000-2004).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!