Cel mai în vârstă urs care a trăit în Sanctuarul Libearty din România, Yogy, a murit, au transmis reprezentanţii organizaţiei care are în grijă peste 100 de blănoși.

Anunţul a fost făcut, luni, pe paginile sanctuarului de pe reţelele de socializare, alături de care au postat şi o fotografie în care apare ursul Yogy.

„Veteranul de vârstă al Sanctuarului Libearty şi probabil al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume (43 de ani) a devenit astăzi o steluţă din Ursa Mare. Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogy ne-a uimit mereu cu poftă lui de viaţă şi curiozitatea de-a cunoaşte fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty”, se arată în informare.

Reprezentanţii rezervaţiei au mai transmis şi că ursul a început să se simtă mai rău de la începutul verii trecute. Pentru că a început să se ridice cu dificultate şi să se deplaseze greoi, acesta a fost mutat atunci într-un ţarc mai mic, unde starea sa de sănătate a fost monitorizată.


(Sursa foto: Facebook - AMP Libearty - Bear Sanctuary)

"În aceasta dimineaţă Yogy a închis ochii pentru ultima oară şi a plecat la cer să se întâlnească cu ceilalţi urşi care trăiesc acum doar în inimile noastre. Drum lin Yogy!", se mai arată în mesajul postat pe reţele.

Sanctuarul Libearty se află pe teritoriul oraşului Zărneşti din judeţul Braşov şi este o rezervaţie care a luat naştere în 2005, după ce Asociaţia "Milioane de prieteni" a semnat un parteneriat cu Primăria Zărneşti pentru oferirea unui teren de 69 de hectare pentru sanctuar. De atunci ONG-ul a salvat peste 130 de urşi bruni care fuseseră ţinuti ani de zile în captivitate, unii în cuşti de mici dimensiuni.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!