Iarna îşi face simţită prezenţa în Bihor. Pentru al doilea weekend la rând, staţiunile montane din județ și împrejurimi au fost acoperite cu zăpadă, stratul de omăt ajungând până la 15 centimentri pe alocuri.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pintér István, zăpada s-a aşternut în zone precum Stâna de Vale, Vârtop-Arieşeni sau Padiş.

"Avem echipaje prezente în toate aceste staţiuni până duminică, precum şi în Şuncuiuş, unde încă nu există zăpadă. S-a depus un strat care se topeşte destul de uşor, dar deocamdată aceasta atinge înălţimea de circa 15 centimetri în unele locuri. Drumurile de acces sunt toate deschise. Nu există probleme", a declarat Pintér István, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

El a mai spus şi că sâmbătă dimineaţa, în toate cele trei staţiuni era un aflux normal de turişti pentru perioada aceasta. 

"Prognoza meteo arată că va mai ninge şi astăzi, deci stratul de zăpadă va mai creşte", a mai spus acesta.

De altfel, pe grupul de Facebook "Info Trafic Bihor & Oradea" o internaută a publicat o imagine cu drumul spre Arieşeni, în care se vede că şoseaua a fost deszăpezită. Și la Coada Lacului este zăpadă. 

De asemenea, pe pagina de Facebook "Meteo Tulca-Bihor", fondată de un pasionat de meteorologie, a fost publicată o imagine în care se pot observa zonele în care a nins în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Culoarea de albastru-verde mai închis indică un strat mai gros de zăpadă de peste 5cm", se arată în descrierea postării.

Nu doar în Bihor a nins. Încă de vineri seară, meteorologii au anunţat zăpezi și în centrul ţării, inclusiv în Bucureşti. În plus, până duminică dimineaţa, mai multe judeţe ale ţării, cele mai multe din sud şi est, se află sub cod galben şi portocaliu de viscol şi cantităţi însemnate de ninsoare.

Primele zăpezi din acest sezon s-au așternut în Bihor în urmă cu o săptămână. Atunci omătul a blocat timp de câteva ore accesul în staţiunea Padiş, până la sosirea utilajelor de deszăpezire.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!