Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă: în munţii din Bihor s-a depus primul strat de zăpada. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Vârtop şi Stâna de Vale temperaturile au fost scăzute, a nins, iar proprietarii unor pârtii au pornit şi tunurile de zăpadă, astfel că pârtiile au devenit numai bune pentru săniuş şi schiat. Și la Padiș s-a așternut un strat consistent de nea.

Camerele de supraveghere din zona pârtiei de schi de la Stâna de Vale (foto principală) arată că zona este acoperită în alb, iar mai multe persoane s-au adunat acolo. 

Şi imaginile de la pârtia Vârtop II din Arieşeni (foto jos) se vede cum zona a fost acoperită de ninsoare.

"Noi suntem pregătiţi, avem echipaje la Stâna de Vale, la Arieşeni, dar şi în Padiş. La cea din urmă nu există pârtie de schi, însă în weekend merg turiştii şi în zona aceea", a declarat, sâmbătă, pentru BIHOREANUL, şeful serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

Pe pagina de Facebook "Descoperă Munţii Apuseni" au fost publicate imagini cu Muntele Vlădeasa înzăpezit dar şi cu staţiunea Vârtop acoperită de alb.

Şi pe pagina parcului de aventură Happy Land din Stâna de Vale a fost postată o filmare în care se vede cum fulguiește. De altfel, proprietarii au și anunțat deschiderea pârtiei de schi.

"Începând de azi, sâmbătă şi duminică vom deschide pârtia Cerbul. Veţi avea acces la teleski şi baby ski. De asemenea, pentru cei mai mici dintre voi, am pregătit pârtia pentru săniuţe, tubing-ul, iar pentru cei mai plimbăreţi vă aşteptăm la Happy Land Dino Park sau să faceţi plimbări cu telescaunul. Apres Ski-ul este deschis şi vă aşteaptă cu preparate noi şi proaspete!", au mai transmis reprezentanții Happy Land.

E de aşteptat ca în zilele următoare ninsoarea să se intensifice la munte. Prognoza meteo indică temperaturi scăzute şi zăpadă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!