Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat pentru a patra oară să se prezinte în comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Kovesi a reluat explicaţia că nu deţine informaţii sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare, scrie news.ro.

"Vă aduc la cunoştinţă că nu deţin "informaţii şi/sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare"", le-a transmis Laura Codruţa Kovesi parlamentarilor.

Şefa DNA a fost chemată din nou la audieri după ce decizia Curţii Constituţionale privind obligativitatea acesteia de a se prezenta în faţa comisiei a fost publicată în Monitorul Oficial. Judecătorii CC au admis, pe 3 octombrie, sesizarea formulată de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în ceea ce priveşte obligaţia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta sau de a răspunde în scris în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind prezidenţialele din 2009.

Preşedinta comisiei de anchetă, Oana Florea, a fost întrebată ce se întâmplă de jurnalişti dacă şefa DNA nu va da curs nici de această dată invitaţiei. "Nu am idei preconcepute, ne facem datoria în continuare. Este decizia dânsei dacă vine sau nu (...) Din păcate, România a inclus în Constituţie, după modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de anchetă, dar nu a înţeles pe deplin importanţa acestei comisii şi greutatea lor", a declarat Florea.