Ultima partidă a echipei de baschet CSM Oradea din acest an, disputată sâmbătă seara, în Arena Antonio Alexe, împotriva Energiei Rovinari, a fost aproape o sărbătoare.

După intonarea imnului, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, suporterii au aruncat în teren cu o mulţime de jucării de pluş aduse pentru a fi donate către copiii instituţionalizaţi din Bihor, în cadrul campaniei "Un pluş, un copil fericit", iniţiată de conducerea CSM şi Galeria Leii Roşii.

Fiind ultimul meci oficial din 2013, jucătorii au ţinut să le mulţumească suporterilor şi au stârnit o mulţime de aplauze din partea acestora când au afişat un banner cu mesajul: "Suntem mândri că jucăm alături de cel mai bun public din România!".

N-a fost singurul mesaj transmis prin bannere la partida împotriva Energiei Rovinari. Galeria Leii Roşii au afişat un mesaj civic şi de solidaritate cu protestatarii împotriva proiectului de la Roşia Montană şi gazelor de şist: "Vreau să emigrez în România de mâine pe care o facem azi. Uniţi salvăm România - viitorul e în mâinile noastre".

Partida împotriva echipei Energia Rovinari a început mai bine pentru oaspeţi, însă orădenii şi-au revenit rapid şi au încheiat primul sfert cu scorul de 30-24. De altfel, din acel moment, CSM Oradea n-a mai cedat avantajul şi, după un meci alert şi cu multe faze spectaculoase, a reuşit să învingă cu scorul de 92-73. Baschetbaliştii au bifat aşadar a 10-a victorie din 12 partide disputate în turul Ligii Naţionale. Cel mai bun jucător al CSM a fost canadianul Sean Denison, iar cel mai bun marcator a fost orădeanul Titus Nicoară, cu 19 puncte. El a fost urmat de Daniel Dillon, cu 15 puncte, şi Radovan Markovic, cu 14.

Primul angajament al partidei a fost efectuat de Alexandru Bagiu, unul dintre cei mai titraţi săritori în apă, cu un număr total de 13 titluri naţionale obţinute în anii 70-80.