Cântărind 285 de kilograme, Sharon Mevsimler era cea mai grasă femeie din Marea Britanie. Sharon, în vârstă de 40 de ani, era internată în spital şi, în mod oficial, urma un regim drastic în privinţa mâncării. Însă, la cererea sa, femeia primea pe ascuns carne de pui şi crochete de peşte, aduse chiar de familia acesteia.

Soţul femeii, Bulent Mevsimler, nu a ţinut cont de avertizările medicilor, care i-au spus femeii că dacă va continua să mănânce mult şi nesănatos îşi va pune viaţa în pericol. Acesta a continuat să îi aducă nevestei produse de tip fast-food, până a omorât-o, chiar dacă fără voia sa.

Sharon Mevsimler a murit în urma unui atac de cord. Femeia cântărea atât de mult încât a rupt targa în care era transportată spre morgă.

Britanica fusese internată într-un spital din Essex pentru că nu mai putea respira decât cu ajutorul unei măşti de oxigen, greutatea ei punând presiune atât pe inimă cât şi pe plămâni.

Sharon a început să mănânce necontrolat după o depresie postnatală puternică. Dependentă de mâncare, ea a scăpat de sub control în anul 2007, atunci când medicii i-au mai dat numai cateva luni de viaţă.

Sharon era mama a patru copii.