Numărul autoizolaţilor din Bihor a scăzut, într-o singură zi, cu 478 de oameni, după cum arată cifrele comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, care prezintă date valabile duminică la ora 9. Numărul persoanelor în carantină a crescut, însă, cu 35.

Concret, numărul persoanelor în carantină a ajuns la 185, iar cel al autoizolaţilor la 3628 (1924 titulari ai chestionarelor şi 1704 aparţinători ai acestora).

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.800 lei", arată DSP.

Informarea mai precizează şi că, de sâmbătă, de la ora 8, şi până duminică, la aceeaşi oră, poliţiştii bihoreni au efectuat 2538 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au însoţit 33 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au efectuat 4 misiuni de transport spre spaţiile de carantină. 326 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ale Poliţiei Locale au fost implicate în acţiune.

Jandarmii, la rândul lor, au însoţit 6 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul celor 4 centre de carantină active. În acțiune au fost implicate 48 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Echipajele ISU Crişana au efectuat şi ele o misiune de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în Punctul de Trecere a Frontierei Borş şi la centrul de carantină instituţionalizată din Piaţa 100, şi asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei, precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 17 de cadre ISU Crişana.

"Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică", reiterează comunicatul.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, citând surse, sâmbătă seară, încă trei persoane confirmate cu coronavirus în Bihor. Un bolnav a fost declarat vindecat şi va fi externat. În total, numărul celor diagnosticați în Bihor s-a ridicat la 17.