O tânără care aspira la statutul de studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, specializarea Medicină Generală, a fost eliminată din sala de examen, vineri, după ce a fost prinsă cu telefonul mobil asupra ei.

Profesorii au depistat-o când pe telefon s-a declanşat mesajul pentru testarea sistemului Ro-Alert. Aşa cum se ştie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă emite, în aceste zile, mai multe mesaje similare celor de avertizare, menite doar să verifice funcţionarea aplicaţiei.

Pentru că a fost prinsă cu telefonul asupra ei, candidata a fost eliminată din examen, întrucât regulile FMF Oradea prevăd expres că tinerii nu au voie să aibă asupra lor niciun dispozitiv electronic.

Ea va mai putea susţine examenul la admiterea din toamnă, dacă FMF va avea locuri disponibile.

"Tuturor li s-a precizat de la început să nu-şi ducă telefoanele celulare cu ei, scrie în regulamentul de admitere, ba, mai mult, au şi semnat, la înscriere, că nu au voie să intre cu echipamente electronice în sală. Astăzi, în jurul orei 10, tânăra a fost eliminată pentru că avea asupra ei telefonul mobil, depistat în momentul în care a primit un mesaj prin sistemul RO-ALERT. Supraveghetorii s-au sesizat, i-au cerut telefonul şi a fost eliminată din sală", a declarat Florian Bodog, preşedintele Comisiei de admitere, pentru Agerpres.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, concurenţa la FMF Oradea, în această sesiune de admitere, este mare, îndeosebi la specializarea Medicină Generală, unde 932 candidaţi s-au înscris pentru cele 144 de locuri.