Un autobuz al societății de transport public din Oradea a luat foc, joi dimineață, chiar în fața sediului ISU Crișana. Cei 20 de călători s-au dat jos rapid din vehicul, iar flăcările au fost stinse de pompieri.

Potrivit lt. col. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Crișana, incendiul s-a petrecut la ora 08.05, iar autobuzul era în mers. În fața unității de pompieri, de pe strada Avram Iancu, șoferul a fost nevoit să oprească, pentru că autobuzul a fost cuprins de fum.

„În momentul în care fumul a pătruns în autobuz, șoferul a oprit autovehiculul, iar cele aproximativ 20 de persoane aflate în interior s-au autoevacuat imediat.  Pompierii au lichidat incendiul, care se manifesta la motorul autobuzului, în aproximativ două minute, limitând pagubele la instalația electrică și la capacul de plastic al motorului”, a declarat Roșca.

Cercetările făcute de pompieri au arătat că focul a pornit din cauza unei defecțiuni la motor, aflat în partea din spate a vehiculului.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

UPDATE: Cu simț civic

Șoferul OTL a fost avertizat că din spatele autobuzului iese fum de către un șofer care conducea în spatele mijlocului de transport în comun. Nagy Kálmán, concertmaestrul Filarmonicii de Stat din Oradea, i-a semnalat șoferului OTL să oprească, iar apoi a oprit la rându-i autoturismul, a coborât și s-a dus să-l avertizeze cu privire la pericolul pentru călători.

(sursa video: Nagy Kálmán)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!