Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineața o avertizare de vreme geroasă, valabilă din 9 ianuarie, de la ora 10, până pe 11 ianuarie, ora 10, în toată țara, inclusiv în județul Bihor.

Vremea se va răci semnificativ, cu temperaturi minime ce vor ajunge și la -21 de grade în anumite zone, iar cel mai frig va fi în noaptea de marţi spre miercuri.

„Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei)”, se arată în informarea meteorologilor.

În acelaşi timp, precizează Digi24.ro, ninsorile abundente şi viscolul afectează grav mai multe regiuni din ţară. Marţi dimineaţa, cinci sectoare de drum naţional din Vrancea, Iaşi şi Vaslui sunt închise, iar pe alte patru din Neamţ, Vaslui şi Botoşani au restricţii de tonaj. În Vrancea, un autocar cu 47 de pasageri a derapat, iar o maşină s-a blocat între Tişiţa şi Panciu, cu evacuarea a trei persoane.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!