Gara Oradea a fost, joi dimineaţă, locul cu cele mai multe zâmbete pe metru pătrat. Plini de emoţie, sute de copilaşi l-au aşteptat pe Moş Crăciun, care a respectat tradiţia şi a venit în oraşul de pe Crişul Repede în ajunul sărbătorii Naşterii lui Iisus.

Bineînţeles, bătrânul cu barbă albă n-a venit cu mâna goală, ci a adus pacheţele pentru copilaşi. Fericiţi, copiii s-au înghesuit să ajungă la Moş nu neapărat de dragul pacheţelelor cu dulciuri, cât mai cu seamă să fie aproape de el şi să se asigure că le-a primit scrisorile în care au înşirat tot ce-şi doresc de la el. Ca să vegheze că nimeni să nu fie rănit, jandarmii orădeni au fost şi ei prezenţi pe peronul gării.

De la Gară, Moşul a pornit cu caleaşca prin oraş, ajungând în jurul orei 11 la Cetatea Oradea. Acolo, a urcat pe scenă ca să le ureze tuturor orădenilor sărbători fericite, iar apoi a urmărit a urmărit spectacolul de colinde pregătit de grupul Vivere.

Bineînţeles, Moş Crăciun şi-a scotocit tolba de cadouri şi pentru copilaşii care l-au aşteptat direct la fortăreaţă. Apoi, s-a retras să se odihnească. După cum se ştie, noaptea de Ajun este pentru el cea mai aglomerată din an: trebuie să meargă din casă în casă şi să lase sub bradul împodobit cadourile mult aşteptate... 

Citeşte şi articolul: "Revelion în Cetate! Orădenii sunt invitaţi să serbeze nu doar Crăciunul, ci şi Revelionul, în fortăreaţa proaspăt reabilitată"