Nu mai încape dubiu: primăvara a ajuns în oraşul de pe Crişul Repede. Florile specifice acestui anotimp au înflorit în toate grădinile oraşului, oferind un spectacol unic, cu două „ingrediente” esenţiale: culori vii şi arome îmbietoare.

În Grădina Palatului Episcopiei Romano-Catolice, recent reamenajată, sute de lalele şi-au deschis petalele colorate în roşu şi galben. În faţa Bazilicii Romano-Catolice, arbuştii nu sunt decoraţi doar cu muguri, ci şi cu figurine în formă de ouă decorate, catolicii sărbătorind Paştile duminică.

De asemenea, şi Parcul Libertăţii a prins culoare. Lalele care în anii trecuţi adunau mii de oameni aici au fost însă înlocuite cu alte flori primăvăratice, precum panseluţe şi narcise. Tot aici, străluceşte în soare o plăcuţă comemorativă, care aminteşte de biologul Anna Marossy, cel mai vocal ecologist pe care l-a avut Bihorul.

Flori Libertăţii

Numeroase culori şi miresme se îmbină şi în jurul Catedralei Greco-Catolice Sfântul Nicolae, unde de asemenea a fost amenajată o grădină cochetă.

Spectacolul primăverii este completat, în Piaţa Unirii, de magnoliile roz care abia ce au înflorit. În schimb, arborii de magnolii din curtea Palatului Baroc, probabil cei mai cunoscuţi copaci din Oradea, încă nu şi-au dezvăluit splendoarea.

Magnolii Piaţa Unirii