Un german arestat pentru mai multe violuri comise în propria ţară şi în Belgia a mărturisit comiterea a 300 de violuri şi agresiuni sexuale în ultimii 19 ani, relatează săptămânalul german Focus.

Jörg Peter P., un lăcătuş în vârstă de 46 de ani care locuieşte în vestul Germaniei, a fost arestat în martie, în baza unei cereri de extrădare formulate de Belgia.

El era suspectat de 18 violuri şi zeci de agresiuni sexuale. Ulterior, acesta a recunoscut aproape 300 de astfel de fapte dintr-un total de 1.000 de tentative.

Potrivit Parchetului, bărbatul folosea aproape mereu aceeaşi stratagemă pentru a-şi impresiona victimele: suna la uşa acestora şi, pretinzând că este paralizat la ambele mâini din cauza unui handicap, le cerea să îl ajute să urineze.

Victimele sale erau femei în a căror casă intra, dar şi personal medical din azile sau rezidente ale campusurilor universitare din Düsseldorf.

Potrivit săptămânalului Focus, Parchetul nu l-a pus sub acuzare pe Jörg Peter P. "decât pentru trei cazuri de viol cu circumstanţe agravante şi şase tentative", invocând motive de "economie procedurală".

Avocatul său, citat de revistă, evocă o "copilărie dificilă" şi "probleme de dezvoltare" pentru a explica faptele clientului său.