Din cei 1.630 de elevi bihoreni înscrişi la primul examen scris al Bacalaureatului de toamnă, cel la limba şi literatura română, 1.419 au fost prezenţi.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Daniel Negrean, un candidat care a susţinut proba la Colegiul Economic Partenie Cosma a fost eliminat din examen. "Elevul a fost prins cu o culegere asupra lui. Comisia de examen a hotărât că a fost o dovadă de fraudă, aşa că l-a sancţionat eliminându-l din examen şi interzicându-i să mai participe două sesiuni la Bacalaureat", a declarat Negrean pentru BIHOREANUL. Asta înseamnă că elevul cu pricina se va mai putea înscrie la Bac cel mai devreme în vara lui 2015.

Marţi, Bacalaureatul de toamnă continuă cu examenul scris la limba şi literatura maternă. Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar joi cea la alegere. Liceenii vor afla ce note au luat pe 2 septembrie, până la ora 12. În aceeaşi zi, între orele 12 şi 16, cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.