Un tânăr de 33 de ani din Oradea a fost reținut de polițiști și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, după ce în cursul serii de miercuri a încercat să jefuiască un salon de jocuri din municipiu. Individul, care purta o simplă mască de protecție anti viruși pe față, a amenințat-o pe casieră cu un pistol de jucărie.

Fapta a fost sesizată miercuri seară, prin 112, în jurul orei 22.20, chiar de casieriță, o tânără de 24 de ani din localitatea sălăjană Cosniciu, care le-a spus polițiștilor că, în timp ce se afla la muncă, într-un salon de jocuri din Oradea, „un bărbat necunoscut, cu faţa acoperită de masca de protecţie, a ameninţat-o cu un obiect de culoare neagră, asemănător unui pistol şi i-a solicitat, de mai multe ori, să-i înmâneze banii proveniţi din încasări”.

„Întrucît femeia a acţionat butonul de panică, bărbatul a fugit de la faţa locului fără să sustragă bunuri şi fără a-i provoca leziuni angajatei”, arată un comunicat transmis vineri de Poliția Bihor.

Agresorul a fost identificat în cursul zilei de joi, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, care l-au și reținut pentru 24 de ore.

„Din declaraţiile acestuia reiese că obiectul folosit pentru a o ameninţa pe angajata salonului de jocuri era un pistol de jucărie, pe care ulterior comiterii faptei l-ar fi aruncat în apele Crişului Repede, toate aceste aspecte urmând a fi investigate de poliţiştii orădeni în cadrul anchetei penale”, arată comunicatul.

Vineri, tânărul va fi prezentat procurorilor, iar ulterior Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, pentru tentativă de tâlhărie calificată.

„Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză”, încheie comunicatul.

UPDATE: Atacatorul, arestat

Judecătoria Oradea a decis arestarea atacatorului, pe numele său Fechete Octavian Marius, pentru 30 de zile, respectiv până pe 6 martie, inclusiv, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Practic, judecătorul a admis solicitarea anchetatorilor și a respins „cererea inculpatului privind luarea măsurii arestului la domiciliu”.

Soluția nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.