O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost oprită, la finalul săptămânii trecute, la punctul de trecere a frontierei Borş în timp ce încerca să iasă din ţară cu o carte de identitate împrumutată de la o prietenă.

"Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei, pentru cercetări", a transmis, luni, subcomisarul Loredana Chifor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că adolescenta, A.R., din judeţul Alba, a împrumutat buletinul unei cunoştinţe căci voia să ajungă în Polonia şi nu avea procură notarială din partea părinţilor pentru a putea trece frontiera.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.