Potrivit plutonierului major Lunca Tamas, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea bihoreană Almaşu Mare, comuna Balc.

"A ars acoperişul casei, pe 15 metri pătraţi, geamuri, uşi, mobilier şi 4 tone de fân. Cauza incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, adică omul a dat foc la casă cu benzină. Valoarea bunurilor distruse este de 15.000 de lei, iar a celor salvate 35.000 lei", a declarat joi pentru BIHOREANUL plutonierul major Lunca Tamas.

Bărbatul, în vârstă de 46 ani, a recurs se pare la acest gest supărat deoarece nevasta îl părăsise. Soţia sa a depus o cerere de divorţ şi, cu puţin înainte de incendiu, el ar fi prins-o în pat cu noul ei iubit. Casa pe care a incendiat-o aparţine soacrei sale.

Omul nu figurează cu probleme psihice, dar localnicii povestesc că a iubit-o foarte mult pe femeie. El a vrut şi să se sinucidă, înfigându-şi un cuţit în abdomen, dar nu a reuşit decât să îşi creeze o rană superficială, fiind transportat la Spitalul Marghita, pentru îngrijiri.

"Dacă proprietarul imobilului va depune plângere, vom efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Culmea coincidenţei este că, înainte cu câteva ore de incident, un incendiu aproape identic s-a petrecut în Hidişelu de Sus. Tot aşa, un bărbat de 47 de ani, supărat că nevasta a divorţat, a dat foc la vila pe care şi-o construiseră împreună. Gestul a şocat pe toată lumea, cu atât mai mult pe fosta soţie, care a declarat că bărbatul o ameninţase de mai multe ori cu moartea, dar nu îl credea în stare. Ea şi copiii nu se aflau în casă în momentul izbucnirii focului, ci într-o anexă.

Numai norocul a făcut ca din ambele incendii să nu fie nimeni rănit.