Caz şocant la Frontieră. Poliţiştii din punctul de frontieră Borş au descoperit, duminică, în jurul orei 17, un copil în vârstă de un an ascuns în geanta de mână a bunicii sale.

Femeia, bulgăroaica Nadya A., de etnie romă, în vârstă de 32 de ani, era îmbarcată într-un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, care avea ca destinaţie Polonia.

"Femeia care l-a ascuns a declarat ca este bunica acestuia şi a motivat gestul său prin faptul că dorea să ducă minorul în Polonia, la mama lui, însă documentele legale de călătorie ale copilului expiraseră în urma cu aproximativ două luni. Nadya A. a declarat ca a intrat legal în România cu minorul, la o dată anterioară expirării documentului şi acum s-au decis să plece spre Polonia, unde urma sa îi actualizeze actele", a anunţat comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţenei bulgare actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Minorul a fost dus temporat la un centru din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor până va fi incredintat părinţilor.