Moldoveanul a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Borş în noaptea de miercuri spre joi, în timpul unui control de rutină, în maşina unui clujean, după ce una dintre pasagere a prezentat o carte de identitate falsă.

Poliţiştii de frontieră au trecut la un control mai amănunţit şi aşa au găsit ascuns, în portbagajul maşinii, printre bagaje, un bărbat. "Din primele verificări şi declaraţii ale celor în cauză a rezultat faptul că femeia cu cartea de identitate românească, ce nu-i aparţinea, şi bărbatul găsit în portbagaj sunt cetăţeni moldoveni, care au intrat legal în România la începutul acestei luni, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi un loc de muncă", a precizat comisarul şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Luat la întrebări, şoferul autoturismului a declarat că i-a întâlnit pe cei doi într-o benzinărie şi i-a luat în maşină în urma insistenţelor acestora, până dincolo de Vama Borş, contra unei sume de bani pe care urma să o primească la destinaţie.

"Cetăţenilor moldoveni li s-au întocmit actele premergatoare începerii urmăririi peale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi pentru şofer, la finalizare urmând a fi prezentaţi procurorului în vederea dispunerii măsurilor legale", a mai spus Lazăr.