Dat fiind că în acest sfârşit de săptămână s-au anunţat temperaturi de peste 30 de grade Celsius, bihorenii ar putea fi tentaţi să se aventureze la scăldat. Din acest motiv, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a făcut câteva recomandări pentru siguranţa aventurierilor.

Fie că vor să se scalde, să se plimbe cu ambarcaţiuni uşoare ori să facă skijeting, bihorenii trebuie să evite zonele aflate la o distanţă mai mică de 50 de metri de baraje, bazine de liniştire a apei, bazine de captare a apei sau goliri, cum sunt acumulările Leşu, Lugaşu, Tileagd ori Suplacu de Barcău.

"În Oradea, pe Crişul Repede, de evitat sunt următoarele tronsoane: aval de Uzina de Apă, pe strada Gutenberg, unde sunt curenţi puternici, şi aval de Priza de Apă, unde există un bazin de liniştire format din blocuri mari de beton. De asemenea, de evitat este şi tronsonul Tinca-Băi, de pe râul Crişul Negru, unde se formează aşa-numitul vârtej de apă care, în ultimii ani, a provocat mai multe tragedii. În ceea ce priveşte scăldatul în râul Crişul Alb, de evitat sunt zonele cu maluri foarte abrupte sau nămoloase din Ineu, Chişineu Criş, Zerind şi Tămaşda" a declarat Pásztor Sándor, director tehnic ABA Crişuri.

Bihorenii trebuie să fie atenţi şi pe cursurile de apă unde există hidrocentrale sau microhidrocentrale, deoarece fluctuaţiile de debit pot apărea la interval de numai câteva ore. În această situaţie este râul Crişul Repede, al cărui debit suportă modificări semnificative atât în zona defileului, cât şi în zona municipiului Oradea.