Ca să marcheze Săptămâna Naţională de Voluntariat, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a împărţit, luni, 630 de Jurnale de voluntariat. Acestea sunt nişte caiete anume create care au ajuns la elevi din Oradea, Sântion, Săcădat, Săcuieni şi Sântandrei. "Menit să încurajeze voluntariatul în rândul tinerilor, "Jurnalul de Voluntar" este personalizat şi oferă posibilitatea de a nota numele, locaţia şi data acţiunii de voluntariat", se arată într-un comunicat al ABA Crişuri.

Practic, fiecare elev a fost încurajat să devină "aqua voluntar", adică să facă acţiuni de volutariat, acţiunea făcând parte din proiectul "I Love Crişuri", prin care ABA şi-a propus să disemineze informaţii privind gospodărirea apelor, să creeze atituni pro-mediu şi să încurajeze voluntariatul pentru protejarea resurselor de apă.

"Prin acest jurnal invităm tinerii să desfăşoare nu mai puţin de zece acţiuni de voluntariat. Cu alte cuvinte, acest jurnal se adresează tuturor celor care doresc să treacă de la vorbe la fapte. Să fii Aqua Voluntar înseamnă să îţi asumi o responsabilitate în plus în vederea protejării resurselor de apă", a precizat Pásztor Sándor, şeful ABA Crişuri.